26 en 27 mei 2017

Blijf op de hoogte van al het nieuws, vul hieronder uw e-mailadres in voor de laatste updates.

Veiling Meischol

Mandje meischol

In het programma van de Visserijdagen Urk 2017 mag het ook dit jaar niet ontbreken; de veiling van het eerste mandje meischol. De meischol is een begrip voor de echte schol-eter. In de maand mei is de schol op zijn best, lekker dik en boordevol vitaminen.

 

Jaarlijkse veiling

 

De veiling wordt vanaf heden jaarlijks georganiseerd ten behoeve van een goed doel. De achterliggende jaren zijn onder andere de volgende doelen voorzien van een mooie donatie: KNRM, de Nierstichting en ook de Regionale ondernemers van Woord en Daad. In 2016 bracht de veiling het recordbedrag op van 104.073 euro.

 

Iedere ondernemer kan deelnemen

De veiling vindt dit jaar plaats op maandag 22 mei 2017, vanaf 11.00 uur in de veilinghal van de Visveiling Urk, Westwal 2. De veiling staat onder leiding van een professionele veilingmeester. Niet alleen Visgroothandelaren, maar ook andere ondernemers kunnen deelnemen aan de veiling. U kunt zich daarvoor melden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Stichting Schreeuw om Leven

Dit jaar gaat de opbrengst van de veiling van het eerste mandje meischol naar de Stichting Schreeuw om Leven!

Stichting Schreeuw om Leven zet zich al meer dan 30 jaar in voor het ongeboren leven. Met voorlichtingsavonden, gastlessen op scholen, spreekbeurten bij verenigingen en kerken informeren ze over het thema abortus. De cijfers, de procedures, alternatieven en actuele situaties laten iets zien van de omvang van de problemen, maar ook van de oplossingen.

Volgens opgave van het Nibud kost een eerste kind in het eerste jaar ongeveer € 2.500,-. Hierbij is geen rekening gehouden met eventuele verminderde inkomsten, hoger water en energie gebruik, hogere gemeente heffingen, meer boodschappen, eventuele kinderopvang en eventuele oppas kosten. Dit betekend dus dat wij met elke € 2.500,- een aanstaande moeder een jaar lang kunnen helpen in de eerste kosten van een kind. Het is niet de bedoeling om vrouwen geld te geven maar dat de door ons aangestelde buddy in overleg de benodigde materialen koopt en de kosten bij Schreeuw om Leven declareert.