Blijf op de hoogte van al het nieuws, vul hieronder uw e-mailadres in voor de laatste updates.

Vrijdag 30 mei

Vrijdagmorgen begint het programma met een rondleiding in de Visveiling Urk. Rond 10 uur staat een grote braderie opgesteld rond het havengebied in winkelcentrum Oud Urk met meer dan 100 kramen. De Maritieme & Logistieke opleiding van het Berechja College houdt Open Huis in het nieuwe schoolgebouw aan de Lange Riet. Met de nieuwe simulatoren en overige visserij gerelateerde voorzieningen een enorme aanwinst voor het opleidingsniveau in Flevoland.

Ook is er vrijdagavond nog de gelegenheid om een speciaal voor deze week samengesteld vismenu (van Noordzeevis) te gebruiken in een van de lokale restaurants.

Zaterdag 31 mei, Vlaggetjesdag

Op zaterdag staat het haventerrein bol van de activiteiten in het kader van de Vispromotie. Dit alles onder het motto van “Vis zien, proeven en beleven”. Voor een klein bedrag kunnen de bezoekers gebakken schol proeven. Er zijn diverse demonstraties van visserij gerelateerde zaken, maar ook bijvoorbeeld van de KNRM. Er is een grote vistafel in de IJsselmeervisafslag met meer dan 100 vissoorten. In deze afslag worden tevens doorlopend veilingen gehouden van vispakketten en visproducten.

In de Westhaven wordt de toon gezet door de historie van de Visserij en houten schepen. Tot 12.30 uur kunnen bezoekers nog het Open Huis van Berechja College aan de Lange Riet bezoeken. In winkelcentrum Oud Urk staan de braderiekramen weer opgesteld en ook voor de kinderen is er genoeg te doen en te beleven, met de aanwezige Marine en Landmacht. Tenslotte liggen de kotters in de haven er mooi versierd bij om rond 14.00 uur met de bezoekers een rondje te varen over het IJsselmeer. Kortom, Urk bruist met voor elk wat wils.

Informatie

Voor meer informatie wordt een ieder verwezen naar de website www.visserijdagenurk.nl of volg de facebookpagina:  facebook.com/visserijdag.urk. Ook kunt u de laatste nieuwtjes volgen via Twitter: @visserijdagurk