Blijf op de hoogte van al het nieuws, vul hieronder uw e-mailadres in voor de laatste updates.

In de vergadering van maandag 15 januari 2018 heeft het bestuur van de Stichting Visserijdagen Urk besloten de goede doelen vast te stellen die in 2018 en 2019 in aanmerking komen voor de Veiling van het kistje Meischol. Voor 2018 is de keuze gevallen op de organisatie Mercy Ships uit Rotterdam en voor het jaar 2019 is nu al de keuze gemaakt voor Aleh Negev uit Israel.

 

Veiling kistje Meischol

De veiling van het kistje Meischol is een jaarlijkse activiteit van de Stichting Visserijdagen Urk om het product schol, in de periode dat deze op zijn best is, te promoten. De veiling vindt plaats op de maandag voorafgaand aan Hemelvaartdag en de opbrengst van de veiling gaat naar een goed doel. In 2017 mocht de Stichting Schreeuw om Leven zo een bedrag van 102.000 euro ontvangen.

Selectieprocedure

Voor de veilingopbrengst 2018 hadden zich 10 goede doelen gemeld. Na een voorselectie bleven twee organisaties over, namelijk Mercy Ships (waar momenteel plaatsgenoot Jacob Jurie van den Berg vrijwilligerswerk vervult) en Aleh Negev uit Israel (waar inmiddels meerdere plaatsgenoten stage hebben gelopen). Beide doelen konden op veel sympathie rekenen van het bestuur.

Na een uitgebreide presentatie heeft het bestuur gekozen voor een oplossing waar beide stichting heel blij mee zijn. De opbrengst van de veiling in 2018 is voor Mercy Ships en de opbrengst van de veiling in 2019 gaat naar Aleh Negev. De eerstkomende veiling vindt plaats op maandag 7 mei 2018.

Reactie

Voorzitter Klaas Jelle Koffeman is namens het bestuur zeer content met de uitkomst: “Het zijn twee organisatie die ontzettend goed werk doen voor de minder bedeelden in de wereld. De ene organisatie in Afrika en de ander in Israel. Daarnaast zijn het ook twee organisaties die een actuele link hebben met Urk. Ik hoop dat we beide organisatie blij kunnen maken met een mooie opbrengst.”

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Eef de Vries, PR-manager van de Stichting Visserijdagen Urk, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel: 06-51239046.